joi, 23 decembrie 2010

pâine cu semințe

     Pâinea este unul dintre cele mai importante alimente de pe mesele românilor. De-a lungul timpului am încercat diverse rețete. Mai jos o veți găsi pe cea pe care eu și familia mea o considerăm foarte gustoasă.
Ingrediente:
- patru căni apă
- o linguriță și jumătate sare
- drojdie cât două nuci
- o cană fulgi de ovăz

- 5-6 căni făină neagră amestecată cu albă (1-1)

- 2 linguri gluten

- o jumătate cană susan împreună cu un sfert de cană de apă se macină cu blender-ul vertical până compoziția devine o pastă

- 2 linguri semințe de dovleac

- 2 linguri semințe de in

- 2 linguri germeni de grau
     În apa călduță se pune sarea, drojdia, o cană din făină, fulgii de ovăz se amestecă și se lasă la dospit cam o jumătate de oră.
     Apoi se adaugă celelalte ingrediente și se frământă o cocă mai moale.
     Se lasă la dospit până când își dublează volumul.
     Apoi se frământă din nou, se așează în tavă și se lasă din nou la dospit până ajunge din nou la volumul anterior.

inroduceți coca în cuptorul încălzit în prealabil pentru aproximativ o oră, la foc potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu