duminică, 26 decembrie 2010

migdale - proprietăți

      Migdalele sunt preferate printre vegetarieni datorită gustului deosebit și compoziției nutriționale de excepție. Dintre beneficiile consumului regulat de migdale fac parte:



- remineralizarea organismului
- sunt o sursa buna de calciu pentru vegetarieni
- conțin amigdalin sau letril, numit și vitamina B17, utilă în lupta împotriva cancerului
- întăresc sistemului imunitar
- păstrează o digestie bună prin efectul probiotic: micșorarea numărului de ”bacterii rele” și mărirea numărului de ”bacterii bune” din tractul digestiv
- reduc colesterolul, sunt indicate în afecțiunile cardiace datorită conținutului ridicat de acizi grași omega 3
- sunt protectoare și regeneratoare ale ficatului datorită conținutului de grăsimi nesaturate
- sunt indicate în surmenajul intelectual, mențin capacitatea de memorare. 
- fac parte dintre ingredientele cele mai folosite în cosmetică datorită efectelor de hidratare, de prevenire a vergeturilor, de regenerare, de  îndepărtarea celulelor moarte, de prevenire a îmbătrânirii premature a tenului. Este și un excelent anticearcăn.
     Uleiul de migdale să păstrează la rece.
     Costuri: În magazinele mari, puteți găsi oferte începând cu 24 lei pentru un kilogram.
     La un consum de 50 g pe zi, necesarul pe lună ar fi de 1, 5 kg pentru o lună, deci 36 lei. Având în vedere avantajele consumului de migdale, prețul este foarte bun.
     Un înlocuitor excelent pentru migdale ar putea fi autohtona nucă. Prețurile ei sunt ușor mai scăzute pe piață. Beneficiile ei sunt asemănătoare. O postare viitoare va avea ca subiect proprietățile nucii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu