Am reușit să găsesc o formă de a prepara pasta de năut foarte ușor și mult mai rapid. Gustul este puțin diferit față de rețeta tradițională, după părerea mea, mai delicat. Prefer gustul de ceapă, ca ingredient secundar, însă poate fi folosit și usturoiul, dacă doriți. De asemenea, prefer gustul dulce, dar nici varianta cu suc de lămâie nu este de lepădat.
Pentru început, luați o ceașcă de năut și lăsați-o la înmuiat cel puțin 8 ore. Înmuierea este foarte importantă deoarece vă va ajuta să prelucrați năutul cu mai multă ușurință. Un alt beneficiu este faptul că o parte din nutrienții din năut se înmulțesc considerabil, datorită începerii fenomenului de germinare. Apoi, anumite substanțe care împiedică absorbția acestor nutrienți în organism sunt inactivate, procentul de digerare a alimentului fiind mult mai mare.
Separat, măcinați o jumătate de ceașcă de semințe de susan cu două linguri de apă.
Continuați măcinarea până când obțineți o pastă fină. Dacă este necesar, mai adăugați puțină apă. Apoi amestecați pasta de susan cu compoziția din tigaie, adăugați o ceapă mică sau câțiva căței de usturoi și dați din nou la blender adăugând câte puțină apă și ulei, până devine o pastă ușor tartinabilă. Potriviți de sare și puteți adăuga lămâie, dacă doriți.
Se servește cu pătrunjel proaspăt, presărat cu ulei de măsline. Eu am întins pasta pe rondele de castraveți și le-am ornat cu măsline și pătrunjel. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu