duminică, 9 ianuarie 2011

friptură vegetariană foarte gustoasă


     Personal nu agreez prăjeala deoarece pe lângă cantitatea mare de grăsime mă aleg și cu o cantitate mare de toxine. Familia mea este foarte mulțumită cu friptura vegetariană pe care le-o pregătesc cam de două ori pe lună și nu simt lipsa șnițelelor puternic condimentate și prăjite.
     Folosesc șnițelele de soia care se găsesc la magazinele naturiste sau în cele alimentare. Le fierb cel puțin 15 minute în apă cu sare și vegeta.
     Folosesc vegeta specială, fără glutamat, pe care o procur tot de la magazinele naturiste. După ce șnițelele sunt bine fierte, le scurg și le presez bine, pe fiecare separat, pentru a scurge tot lichidul din interiorul lor.




Separat, pregătesc un sos din o cană de suc de roșii, condimente ”Verdețuri a la Provence” și 4 linguri ulei de măsline virgin.
      Fiecare bucată de șnițel o presez în acest sos pentru a absorbi cât mai mult.
 La final, șnițelele au absorbit aproape toată cantitatea de suc.

 Transfer șnițelele într-o tavă de teflon. Restul de sos îl așez deasupra. Le pun la cuptorul încălzit și după aproximativ o jumătate de oră le întorc pe cealaltă parte.
     Dacă le preferi mai suculente, adaugă mai mult sos și nu le lăsa în cuptor mai mult de o oră. Eu le prefer mai crocante și le las în cuptor până au absorbit întreaga cantitate de suc și sunt ușor rumenite.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu